Over ons

Over Harmless Pictures

Harmless Pictures is een filmproductiebedrijf dat visuele verhalenvertellers ondersteunt bij de ontwikkeling, realisatie en distributie van hun korte fictie, non-fictie en opdrachtfilms. Ook maakt Harmless Pictures korte filmproducties in eigen beheer.

Harmless Pictures is het filmproductiebedrijf van producent Harm Wevers.  Het bedrijf is in 2019 opgericht met als doel het (co-) produceren van Nederlandse en internationale korte films van opkomend en gevestigd talent. Harmless Pictures werkt (samen) met gepassioneerde visuele verhalenvertellers, die ernaar streven om kwalitatief hoogwaardige projecten naar een breed publiek te brengen. We richten ons daarom op de (co-) productie van hoogwaardige films en documentaires, die gewaardeerd worden door een persoonlijke benadering en signatuur van de maker.

Harmless Pictures heeft op 29 maart 2019 zijn eerste stappen in de filmwereld gezet met de (geldelijke) ondersteuning van de de eerste korte film van filmregisseur Lars Zijm: ‘Under Her Skin’ (2019). Daarna hebben we ons als uitvoerend producent verbonden aan de korte film ┬┤Stoet┬┤ (2020) van regisseur en scenarist Nena Tijsma. In de coronajaren hebben we ons toch nog kunnen commiteren de filmprojecten ‘Alex’ (2021) van Lisa de Bye, ‘Tafel 8’ (2022) van Sander van Dijk en ‘Stuwing’ (2023) van Juliette van Ardenne.

Momenteel heeft Harmless Picturen twee korte films in eigen beheer in ontwikkeling: ‘Kikkerland’ en ‘Hoe was jouw dag?. De releasedatum van beide films is naar verwachting 2024 of 2025.